‹ ChristenvervolgingPurim ›
Mirte
Gepubliceerd op 26-02-2010

Mirte is één van de struiken die ik ooit nog eens wil aanschaffen. De Hebreeuwse naam הֲדַס hădas (mv. הֲדַסִּים) is afkomstig van הָדַס “ontspringen, zich haasten”, omdat het zo snel groeit, wat een correcte naam is voor deze snel-groeiende heester. Het is een dichte, veel vertakte groenblijvende struik die veel van zon houdt en kan tot 5 m hoog worden. De plant groeit komt van oorsprong uit het Middellandse zee gebied maar wordt tegenwoordig ook als sierstruik gekweekt, omdat ze makkelijk zijn te snoeien worden ze ook in heggen gebruikt. Omdat de plant geen strenge vorst verdraagt, wordt hij in onze streken echter meestal als kuipplant grootgebracht.


Tags: Flora, Mirte
Gerelateerde onderwerpen: Mirte

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij