‹ Niet voor Jim WestKerken: Kootwijk ›
Paran woestijn
Gepubliceerd op 09-04-2010

De Paran woestijn is  een streek in de Negev ook wel de wildernis van Paran (Hebreeuws מדבר פארן Midbar Par'an; Douay-Reims: Paran) genoemd. Het is genoemd naar de grootste wadi in dit gebied. Het is net als de wildernis van Zin één van de woestere gedeelten van Israël en de beide woestijnen lijken erg op elkaar. Zo is zowel de flora en fauna hetzelfde.

In de Bijbel wordt de woestijn meermalen genoemd en het is de plaats waar de Israëlieten een deel van hun 40 jaar zwerven doorbrachten. Koning David verbleef enige tijd in de woestijn van Paran nadat Samuel (1 Sam. 25:1) was overleden.  Het is ook de plaats waar Abraham 's vrouw Hagar en zijn eerste zoon Ismaël naar toe trokken (Genesis 21).


Tags: Atlas, Israël, Natuur, Plaatsen, Woestijn
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Natuur, Plaatsen, Woestijn

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen