‹ Kerken: VarsseveldYad Vashem ›
Gladde paden in de duisternis
Gepubliceerd op 13-04-2010

Daarom zal hun weg hun zijn als zeer gladde plaatsen in de donkerheid; zij zullen aangedreven worden en daarin vallen; want Ik zal een kwaad over hen brengen [in] het jaar hunner bezoeking, spreekt de HEERE.

Jeremia 23:12

Als je door de woestijn loopt, dan kan het gebeuren dat je zomaar in een kloof komt. Daarin kan het dan plotseling vrij donker zijn, omdat de zon er niet in schijnt en je daarvan nog ben verblind. Bovendien is de kans op uitglijden ook nog eens aanwezig omdat je in zo'n kloof ook nogal eens via een zanderig paadje naar beneden gaat. Je kunt je voorstellen dat als je 's nachts door de woestijn loopt en het is ook nog eens bewolkt dan kan de duisternis in zo'n kloof helemaal overweldigend zijn. Als dan uit deze wolken ook nog eens lichte regen valt, wordt een in eerste instantie (redelijk)  goed pad plotseling zeer glibberig.

Dit komt omdat door deze motregen alleen de bovenste laag nat en plakkerig wordt, als je daar dan op loopt glij je makkelijk uit omdat het "los" zit van de aarde eronder. Hierover spreekt Jeremia in bovengenoemde passage.

Kloof in Timna Park


Tags: Jeremia, Natuur, Timna, Woestijn
Gerelateerde onderwerpen: Natuur, Woestijn

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij