‹ De ark van Noach opnieuw gevondenDe ark van Noach een hoax ›
Jagers
Gepubliceerd op 27-04-2010

Red u als een ree uit de hand [des jagers], en als een vogel uit de hand des vogelvangers.

Spreuken 6:5

In de Bijbel wordt regelmatig geschreven over jagers en de jacht. Zo wordt Ezau "een man verstandig op de jacht" genoemd (Gen 25:27) en ook Nimrod was "een geweldig jager" (Gen 10:9). We weten aan de hand van hiërogliefen dat op de prooidieren werd gejaagd met de boog en speren.

Jagers (Hieroglief, Timna )

Echter de meeste soorten herten zijn vlugge dieren die moeilijk zijn te vangen. Het is dan ook interessant dat sinds het begin van de vorige eeuw we iets meer weten van de jachttechnieken van deze oude jagers. Zo blijkt dat ze over honderden meters twee lage muurtjes maakten zodat de dieren in een soort fuik liepen. Hierdoor hoefden de jagers niet achter ze aan te rennen maar konden ze vanuit een hinderlaag neergeschoten worden. Wie hier meer over wil weten en foto's van deze fuiken wil zien, verwijs ik naar een artikel van Larry O'Hanlon op Discovery News en een artikel op The Megalithic Portal.

Jagers (Hieroglief, Timna )


Tags: Archeologie, Fauna, Timna, Voedsel
Gerelateerde onderwerpen: Archeologie, Voedsel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel