‹ De geestelijke wapenrustingHet geheim van oorlogvoeren ›
Quizvraag van de week (35)
Gepubliceerd op 20-06-2010

Iedere week stel ik een nieuwe vraag over de Bijbel, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

De vraag van vorige week was dacht ik vrij eenvoudig, in de Bijbel is zover ik weet maar twee keer sprake dat iemand het opneemt tegen Baäl. Elia is een bekend voorbeeld en de andere is Gideon welke het antwoord is op de vraag.  Zoals we in Richteren 6 kunnen lezen, vernietigt Gideon de altaren van Baäl en als de volgende dag dit wordt ontdekt door de bewoners willen ze hem lynchen (vs 29). De vader van Gideon neemt het voor hem op met de gevleugelde woorden ‘Wilt u het soms voor Baäl opnemen? Wilt u Baäl redden? Wie het voor hem opneemt, wordt vóór morgenochtend gedood. Als hij god is, laat hij dan zelf voor zijn zaak opkomen, want zijn altaar is vernield.’ (vs 31). Daarna gaf men hem op die dag de naam Jerubbaäl, daar men zeide: Baäl strijde met hem, nu hij diens altaar afgebroken heeft. (vs 32)

De vraag van deze week:

Nu tijdens het voetballen ziet men de fans in de meest gekke kledij rondlopen en meestal kun je er hartelijk om lachen als je het van een afstandje bekijkt. In de Bijbel lezen we de geschiedenis van zo'n fan die zijn kleren uitdeed en wegrende voor Jezus. Wie was deze persoon en waarom rende hij naakt weg.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken