‹ BiblioblogNED Top 30Amos een sycomoorplukker ›
Big Brother Europe is watching you
Gepubliceerd op 01-07-2010

Sinds de "eenwording" van Europa is de privacy van de burger een stuk minder geworden. Onder het mom van criminaliteitsbestrijding wordt de burger steeds meer in de gaten gehouden. Worden tot nu toe alle telefoon gesprekken en bezoek van websites al bijgehouden, nu komt ook de bewaarplicht voor zoekmachines erbij. Het griezelige is dat deze wet op dataretentie juist tot stand komt dankzij Europarlementariërs van ondermeer het CDA, SGP en ChristenUnie. Tegenstanders vinden de richtlijn een schending van de privacy van gebruikers. 'Dit roept herinneringen op aan de Oost-Duitse Stasi.'

Gelukkig hebben hebben meer dan 100 organisaties, waaronder ook veel Nederlandse organisaties,  protest aangetekend bij de Europese Commissie tegen de aankomende Europese bewaarplicht. Deze organisaties hebben onder andere een brief geschreven aan Eurocommissarissen Cecilia Malmström van Binnenlandse Zaken, Viaviane Reding van Justitie en Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de Digitale Agenda van Europa.


Tags: Politiek, Privacy
Gerelateerde onderwerpen: Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel