‹ Sieraden voor een bruidAlexander de Grote (1) ›
Kerken: Hoorn (Terschelling)
Gepubliceerd op 24-08-2010

Vorige week was ik op Terschelling en het kan ook niet anders of ik heb daar verschillende foto's gemaakt van de diverse kerken. De St. Johanneskerk of St. Janskerk van Hoorn is de enig overgebleven middeleeuwse kerk van het eiland, het is tevens het oudste monument van Terschelling. De oudste gedeelten stammen zelfs uit 1230. Rechts van de toren zie je een lange stok met halverwege een bal, dit wordt een sjouw genoemd en die gehesen werd om aan het werkvolk in de wijde omtrek de tijd voor de middagpauze aan te geven. Tegenwoordig is het eigendom van de Hervormde gemeente.


Tags: Kerken
Gerelateerde onderwerpen: Kerken

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Cadeauwinkel