‹ Online: Leiden Manuscript Talmud YerushalmiDe tombe van Rachel (2) ›
Lachis
Gepubliceerd op 10-11-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Lachis (Hebreeuws: לכיש; Grieks: Λαχις; Latijn: Lachis) was een stad gelegen in de Shephelah, een regio tussen de berg Hebron en de maritieme vlakte van Israël (Jozua 10:3, 5; 12:11). De stad werd voor het eerst genoemd in de Amarna-brieven als Lakisha-Lakiša (EA 287, 288, 328, 329, 335).

In de Bijbel lezen we dat de Israëlieten Lachis veroverden en vernietigden omdat ze zich aansloten bij een bondgenootschap tegen de Gibeonieten (Jozua 10:31-33), later werd het gebied toegewezen aan de stam van Juda (15:39).

Onder Rehabeam, werd Lachis de tweede belangrijkste stad van het koninkrijk van Juda. In 701 voor Christus, tijdens de opstand van koning Hizkia tegen Assyrië, werd het veroverd door Sanherib. De stad viel later weer onder controle van Judea, tijdens Nebukadnezar's campagne tegen Juda (586 v. Chr.) werd de stad weer veroverd.

Tijdens het Oude Testament was Lachis strategisch van belang bij de verdediging van Jeruzalem en andere delen van Judea.

Lachish (© F. Jenkins)

Foto welwillend ter beschikking gesteld door Ferrell Jenkins.


Tags: Atlas, Israël, Lachis, Plaatsen, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Plaatsen

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel