‹ Kerken: Koblenz-NeuendorfPolyglot Meme ›
Oude Doos: Sneeuw in Bethlehem
Gepubliceerd op 14-12-2010

Stelde ik gisteren de vraag of de herders 's winters buiten bleven, omdat het dan soms erg koud kon zijn en er zelfs de mogelijkheid kon zijn dat het sneeuwde. Dan blijkt dat het nieuws soms nog sneller is, gisteren sneeuwde het in Israël en met name op de Hermon viel een flink pak sneeuw van bijna 20 cm. Maar in de oude doos vond ik ook een foto van 17 februari 1946, waaruit blijkt dat het ook in de buurt van Bethlehem soms flink kan sneeuwen.

Het lijkt mij dan ook logisch dat de herders in deze koude maanden probeerden om toch enigszins overdekt de wacht houden in deze omgeving, bijvoorbeeld bij toren Migdal Eder welke vlak in de buurt lag.


Tags: Bethlehem, De oude doos, Kerst, Meteorologie
Gerelateerde onderwerpen: Kerst, Meteorologie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin