‹ Ichthus symboolQuizvraag van de week (58) ›
Bethlehem
Gepubliceerd op 18-12-2010

Iedereen die tegenwoordig naar Bethlehem gaat valt meteen op dat het een niet al te schoon stadje is, wat wordt gedomineerd door een aantal grote kerken en de onvermijdelijke moskees, daarnaast zijn rondom de verschillende "heiligdommen" grote muren en hekwerken gezet ter bescherming van de toeristen. Toch is dit pas van de laatste 50 jaar, daarvoor was het een onbetekenend dorpje, met een paar grote kerken voor de weinige pelgrims die er naar toe gingen. Hieronder een afbeelding van de kunstenaar Louis Haghe die in 1843 een aardige sfeerimpressie gaf.


Tags: Atlas, Bethlehem, De oude doos
Gerelateerde onderwerpen: Atlas

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen