‹ ThekoaChristenvervolging ›
Schorpioenen
Gepubliceerd op 27-01-2011

Pas ervoor op dat u de God, Die u veilig door de grote en vreselijke woestijn met zijn giftige slangen en schorpioenen leidde, niet vergeet.

Deut. 8:15 (Het Boek)

Vandaag kreeg ik van mijn dochter een paar foto's van schorpioenen die ze tegenkwam ergens in Bolivia. De lijntjes van het schrift geeft redelijk aan hoe groot zo'n beest is.

Dat het geen lieverdjes zijn blijkt uit de verschillende Bijbelverzen waar ze worden genoemd. Zo lezen we in Opb. 9: 5 dat ze steken en iets verder in vers 10 dat met name de angel te vrezen is. In het Oude Testament worden ze aangehaald door koning Rehabeam als hij direct na zijn troonsbestijging tegen het volk  verteld Mijn vader heeft u een zwaar juk opgelegd, ik zal het nog verzwaren. Mijn vader heeft u gehoorzaamheid geleerd met zwepen, ik zal u gehoorzaamheid leren met schorpioenen! (1 Kon. 12:11ev; 2 Kron. 10:11ev) en de profeet Ezechiël (2:6) als hij over de weerspannigheid van het volk Israël spreekt.

Schorpioenen (Scorpiones) zijn een orde van geleedpotigen, behorend tot de klasse der spinachtigen. Schorpioenen zijn het nauwst verwant aan spinnen, mijten, teken en hooiwagens. Toch zijn ze eenvoudig van de andere groepen te onderscheiden door het langgerekte lichaam, de grijpscharen en de dikke staart met een gifstekel. Alle soorten zijn giftig, maar op enkele uitzonderingen na zijn de meesten niet gevaarlijk voor de mens. Schorpioenen komen behalve op Antarctica overal in de wereld in alle werelddelen voor.

Naast de reeds genoemde giftigheid hebben deze schorpioenen nog een venijnige trek: ze zijn kannibalistisch en om die reden leven ze solitair.


Tags: 1 Koningen, 2 Kronieken, Deuteronomium, Ezechiël, Fauna, Openbaring
Gerelateerde onderwerpen: Ezechiel

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij