‹ BeëlzebulChristenvervolging ›
Henna(nacht)
Gepubliceerd op 21-07-2011

In de Bijbel wordt henna (Lawsonia inermis) tweemaal genoemd, beide keren in Hooglied (1:14; 4:13). Henna wordt gebruikt voor tatoeages en bij veel culturen, waaronder de Joodse, is de hennanacht de dag voor de bruiloft een belangrijk ritueel en wordt al genoemd in een Ugaritsch legende van Baäl en Anath, waarbij Anath zich met henna bestrijkt.

Nu had ik pas met iemand over deze rituelen en wel naar aanleiding van mijn artikel "Henna als losprijs", weliswaar nog geen extra informatie gekregen, maar wel een paar foto's van een Iraans huwelijk, waar ze ook henna op de handen smeren. Als eerste wordt een balletje henna op de hand gelegd dat vervolgens met een doekje wordt omwikkeld. Dit blijft de rest van de bruiloft zitten en om te laten zien dat het een niet-permanente tatoeage is, een foto van de hand een paar dagen na het huwelijk.Wie meer informatie heeft over dit ritueel laat een berichtje achter.


Tags: Flora, Hennastruik, Huwelijk
Gerelateerde onderwerpen: Hennastruik, Huwelijk

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel