‹ Origenes, de ketterse ariaan?Hoge Anemonen ›
In de ban van de euro
Gepubliceerd op 17-08-2011

Jaren geleden las ik eens over een experiment waar muizen waren opgesloten in een afgesloten ruimte met een bepaalde hoeveelheid voedsel. Het was enorm gezellig in die ruimte, ook al waren er af en toe muizenissen, omdat er geen vijanden waren breidde de populatie al snel uit. Er kwamen steeds meer muizen en omdat er genoeg voedsel was, leek dat allemaal geen probleem. Maar op een dag waren er zoveel muizen dat ze elkaar begonnen te irriteren, ze vielen elkaar aan zonder de minste reden en al gauw werden zwakkere muizen gedood door de sterkere. Het experiment, bedoelt om het natuurlijk evenwicht aan te tonen, ging verder en het bleek dat deze sterkere muizen zo door het lint waren gegaan dat ze maar  door bleven gaan met doden, tot de hele populatie muizen hierdoor ineenstortte en er nog maar een klein aantal gefrustreerde muizen overbleven.

Dit experiment doet me erg denken aan de huidige politiek. In sommige delen van de wereld is grote hongersnood, in andere delen van de wereld zijn gigantische kernrampen zoals in Japan, olievervuilingen in Amerika en ga zo maar door. Ondertussen zien we opgefokte terroristen of door het lint gegane personen om zich heen schieten en honderden doden. In de kranten lezen we over een Arabische lente die niets anders is dan een eufemisme waarbij bestaande regeringen omver worden geworpen door anarchistisch gepeupel met als gevolg tienduizenden doden. Ondertussen zien we dat dit nu ook naar Europa is overgeslagen en in Engeland zien we complete veldslagen. Nemen we hierbij ook nog eens de instorting van de financiële markten en zelfs van landen, dan kunnen we niet anders spreken dan over het begin van de Ragnarok. Voor hen die deze term niet kennen, veel charismatische christenen noemen het de Eindtijd, het Armageddon.

Om dit ArmaEurogeddon zo snel mogelijk te verwezenlijken heeft onze regering de dictatoriale bereidheid genomen om Brussel een 'vergaande macht' te geven. Dat hiermee het laatste kleine beetje democratie volledig aan de kant wordt gezet is voor hen niet van belang, want misschien wordt een van hen wel een Nazgul en wordt de euroring gered. Het lijkt erop dat Mordor is ontwaakt, waar blijft het bondgenootschap om ons te redden?

Nine for Mortal Men doomed to die,

One for the Dark Lord on his dark throne

In the Land of Mordor where the Shadows lie.

One Ring to rule them all, One Ring to find them,

One Ring to bring them all and in the darkness bind them

In the Land of Mordor where the Shadows lie.


Tags: Cynisme, Eindtijd, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Eindtijd, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel