‹ In de ban van de euroChristenvervolging ›
Hoge Anemonen
Gepubliceerd op 19-08-2011

Met een mooie lente en een regenachtige zomer die beiden relatief warm waren krijg je dat allerlei planten in de tuin de lucht in schieten. Neem bijvoorbeeld mijn anemonen, deze plant hoort normaal ongeveer 30 tot 50 cm hoog te worden (zie de kleine foto rechts). Echter ik had ze dit jaar ook nog eens  in verse potgrond gestopt en dus lekker verwend. Als dank schoten ze door tot ruim 150 cm (anderhalve meter). Normaal bedekken ze allen de wortels van de vijgenboom die in het midden staat, maar deze keer komen ze zelfs tot bijna in de top. Rechts-onderin de grote foto zie je ook nog de rode bloemen van de valeriaan die ook behoorlijk de lucht in is geschoten, maar het niet haalt bij de anemonen. Het is misschien daarom dat de wetenschappelijke naam Anemone coronaria is, nl. ze spannen alle planten de "kroon" (coronaria = gekroond).


Tags: Anemoon, Flora, Tuin, Valeriaan
Gerelateerde onderwerpen: Anemoon

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs