Bijbelquiz (127)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De vraag van vorige week was redelijk gemakkelijk en ging inderdaad om Og, de koning van Basan (Deut.3:11),  die een metalen bed had.

De vraag van deze week:

Deze week weer eens een typische kennisquiz: iedereen niest weleens en natuurlijk komen we dit fenomeen ook tegen in de Bijbel. De vraag is dan ook wie er allemaal niest in de Bijbel.

Tags:

4 comments

 1. Jan en Christien’s avatar

  In de Bijbel komt de nies slechts op één plaats voor, maar dan wel zeven keer achter elkaar in 2 Kon. 4:8-37. De door God geschonken zoon van een voorname vrouw uit Sunem sterft plotseling. Ten einde raad wendt de moeder zich tot de profeet Elisa, die het kind tot leven wekt door toepassing van mond-op-mond beademing. De zoon krijgt er een zevenvoudige niesbui van.

 2. Jan en Christien’s avatar

  …en in Job 41:9 komen niezingen voor, maar dat wordt in de diverse vertalingen steeds met een ander woord vertaald!

 3. Con’s avatar

  Het niezen van de Levi̱athan (krokodil??) zou licht uitstralen (Job 41:9)

 4. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden

Comments are now closed.