‹ Bijbelquiz (130)Bijbelquiz 131 ›
Bidden: Vragen aan God
Gepubliceerd op 14-07-2012

Een tijdje geleden vroeg iemand me of het wel geoorloofd was om in gebed aan God bepaalde dingen te vragen. Deze persoon was heel gelovig en toen ik hem aankeek, verklaarde hij dat God zo groot en machtig was en de mens zo klein en nietig dat het haast een absurditeit was om zomaar iets te vragen. Een tijdje later las ik de volgende Joodse gelijkenis die over deze vraag ging:

Er was eens een koning die een schitterende tuin bezat, waarop hij heel trots was. Hij stelde een man aan die de tuin moest onderhouden. Deze man moest spitten, planten, snoeien, bemesten en allerlei andere zaken die nodig waren om de tuin mooi en netjes te houden. Natuurlijk moest de hovenier ook voor zichzelf zorgen en daarnaast moest hij regelmatig benodigdheden kopen voor de koninklijke tuin. Durft deze hovenier iedere dag voor de koning te komen en te vragen wat hij nodig heeft? Hij werkt immers voor de koning!

Dit is niet het geval met een luie hovenier, iemand die niets doet voor de tuin en alleen maar aanneemt wat hem gegeven wordt om zo zijn gulzige verlangens te bevredigen. Durft deze luie hovenier voor de koning te verschijnen en te vragen: "Geef mij wat ik wens".

Zo is het ook met het gebed. Wij zijn kinderen van God en mogen voor hem arbeiden, zouden wij dan niet aan God mogen vragen wat we nodig hebben?


Tags: bidden, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Bidden

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker