‹ Bijbelquiz 132Bijbelquiz (133) ›
godsdienstwaanzin of godvergeten
Gepubliceerd op 27-07-2012

Jaren geleden ben ik ooit in contact geweest met een gelovige jongen die dolgraag een christelijke naam wilde hebben. Na lang bidden had God hem duidelijk gemaakt dat hij voortaan het leven door moest gaan met de naam Paulus, want had God hem beloofd hij zou een groot apostel worden. Het duurde niet lang of hij brak met de kerk omdat die duivels was en later hoorde ik dat hij in het buitenland was veroordeeld omdat hij verschillende kleine jongens had verkracht.

Een tijdje geleden hoorde ik het verhaal over een andere man die erg godsdienstig was. Bij alles vroeg hij aan God of het akkoord was of niet. Als iets niet gebeurde zoals hij had verwacht dan was het een aanval van de satan. Als je met hem communiceerde dan hoorde je altijd dat hij met God had gesproken en dat hij toch zo enorm geleid was. In de loop der jaren was hij regelmatig van kerk veranderd, want veel kerken waren door satan geïndoctrineerd en brachten een andere leer dan die hij verkondigde.

Op een dag ontmoette hij een zeer gelovig meisje die wel wat in hem zag. Al na enkele dagen bleek dat hij allerlei opmerkingen had betreffende het geloof van dit meisje. Hij had hier moet zijn God over gesproken en het was duidelijk dat ze zich moest bekeren en haar eigen kerk en vrienden moest achterlaten. Toen dit meisje hier niet mee akkoord ging en het uitmaakte, zag hij dit duidelijk als een zware verleiding van satan en voor hem was het duidelijk dat zij wel bezeten moest zijn anders had ze het nooit uitgemaakt.

Toen ik dit verhaal van meerdere mensen hoorde, kwam direct het idee op dat het een godsdienstwaanzinnige moest zijn. Mijn tweede gedachte was dat deze man in zijn ijver voor God zover ging dat hij niet meer luisterde naar wat God via Zijn boek de Bijbel had te vertellen, maar dat deze man nog alleen luisterde naar zijn eigen interpretatie hiervan en dat hij van God een eigen beeld had gemaakt. In de geschiedenis hebben we veel van dit soort voorbeelden gezien en het valt mij altijd op, hoe selectief deze mensen met de Bijbel zijn, als ze die überhaupt nog lezen. Mijn haren gaan altijd direct overeind staan als ik iemand hoor zeggen dat hij/zij vandaag met God heeft gesproken en dat Die dit of dat tegen die persoon heeft gezegd.

Wat dan opvalt is dat vaak wat zij als Gods boodschap ervaren regelrecht tegen de Bijbel ingaat, zodat je wel tot de conclusie moet komen dat ze of 1) niet een boodschap van God hebben gehad, of 2) God een zeer wispelturige God is die met tegenstrijdige boodschappen komt.

Dat laatste punt kan ik niet geloven, daar de Bijbel zeer consistent is en ik kan dan ook niet anders concluderen dat mensen die zich zo hypervroom gedragen en absoluut niet bereid zijn om te luisteren naar anderen bijna altijd godsdienstwaanzinnige zijn en dat de God en Zijn boodschap vergeten zijn. Echte christenen zijn ten alle tijde bereid om hun eigen ideeën te toetsen aan Gods Woord de Bijbel en bereid om zich te laten corrigeren.


Tags: Pseudo-religie, Uncategorized

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij