‹ Sporen van God #4 Hoe zit het dan met wonderen?Schijn-religie ›
Bijbelquiz (137)
Gepubliceerd op 16-09-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het was geen moeilijke vraag, men hoefde slechts de hoofdstukken van 2 Koningen 4 tot en met 8 te lezen om te weten dat ze uit Sunem (4:12) kwam en daarnaast ook nog een tijdje in het land van de Filistijnen (8:2) heeft gewoond. Hieruit blijkt dat het niet altijd haat en nijd was met de Filistijnen, want anders zou zij nooit in een vijandelijk gebied zijn gaan wonen.

De vraag van deze week:

Mensen zijn altijd goed erin geweest om andere schepsels in toom te houden. Deze week dan ook de vraag voor wie de zweep, het toom en de roede wordt gebruikt en waar dit in de Bijbel staat.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Korting op je studieboeken