Bijbelquiz (189)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Er zijn een flink aantal antwoorden gekomen op de vraag van vorige week en inderdaad werd Maria Magdalena bedoeld waar Jezus dit tegen zei (Joh. 20:17).

De vraag van deze week:

De bouw van de ark was een heel werk voor Noach en toen alles klaar was moesten de dieren er nog in. Hoe lang voor de zondvloed kamen de dieren bij de ark.

Tags: ,

Stuur naar Twitter

5 comments

 1. Sjaak v d Berg’s avatar

  Genesis 7:1 Daarna zei de HEERE tegen Noach: Ga in de ark, u en heel uw gezin, want Ik heb gezien dat u te midden van uw tijdgenoten voor Mijn aangezicht rechtvaardig bent.
  2 U moet voor uzelf van alle reine dieren zeven paar nemen, een mannetje en zijn vrouwtje; maar van de dieren die niet rein zijn, één paar, een mannetje en zijn vrouwtje;
  3 ook van de vogels in de lucht zeven paar, mannelijk en vrouwelijk, om de soort op heel de aarde in leven te houden.
  4 Want over nog zeven dagen zal Ik het op de aarde veertig dagen en veertig nachten laten regenen; en Ik zal al wat bestaat, wat Ik gemaakt heb, van de aardbodem verdelgen.

 2. Demanet’s avatar

  Genesis 7:1-4

 3. Bouke Hageman’s avatar

  Eén week, doet vooruit zien naar een half uur stilte voor dat de oordelen over de aarde worden uitgegoten (openb. 8 : 1)

 4. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden

Comments are now closed.