Vervolgd Om Jezus' wil

Samenvatting

Vrijwel dagelijks berichten de christelijke media ons over de zorgelijke omstandigheden waarin miljoenen christenen zich wereldwijd bevinden. Het eenvoudige, radicale geloof van hen die geslagen, gemarteld of gediscrimineerd worden omdat ze de naam van Jezus Christus belijden, maakt altijd weer indruk. Het houdt christenen in Nederland een spiegel voor. Wie daarin kijkt, ontdekt dat vrije, westerse christenen tot een minderheid behoren. Dát moet ons verbazen, want Jezus zei: ‘In de wereld zult u verdrukking hebben.’ En Paulus geeft aan dat allen die godzalig willen leven in Christus Jezus, vervolgd zullen worden.

In het eerste deel van Vervolgd om Jezus’ wil brengt ds. J. het Lam de nieuwtestamentische gegevens over lijden en vervolging allereerst in relatie tot het leven van Nederlandse christenen. In het tweede deel wordt in tien kortere hoofdstukken concrete informatie over het lijden van christenen in tien landen gegeven: Afghanistan, Bhutan, China, Egypte, India, Jemen, Laos, Noord-Korea, Oezbekistan en Somalië. Bij de selectie hiervan is de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging van de stichting Open Doors leidend geweest en is gezorgd dat verschillende vormen van vervolging aan de orde komen. Het geheel is voorzien van foto’s.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Vervolgd Om Jezus' wil
Auteur P.J. Vergunst
Uitgever Artios Reeks, Uitg. Groen
Jaar Verschenen 2008
Taal nl
Pagina's pp. 205
ISBN139789058298645
Onderwerp Christenvervolging, Christenvervolging Afghanistan, Christenvervolging Bhutan, Christenvervolging China, Christenvervolging Egypte, Christenvervolging India, Christenvervolging Laos, Christenvervolging Noord-Korea, Christenvervolging Oezbekistan

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!