Joachim Heinrich Biesenthal (Raphael Hirsch)

Zie ook: Lijst Messiasbelijdende Joden, Messiasbelijdende Joden,

Raphael Hirsch, later Joachim Heinrich Biesenthal genoemd (24 december 1804 – 1886).

Inhoud

Levensbeschrijving

Raphael Hirsch, later genoemd Dr. Joiachim Heinrich Biesenthal, werd op 24 december 1804 geboren in Lobsens, in het Groothertogdom Posen, in een gezin van vrome en strikt Joodse ouders. Hij was bestemd voor het rabbinaat; maar tijdens zijn studie aan de Universiteit van Berlijn (1827-1835) maakte hij kennis met de oosterse geleerde Wilhelm Vatke, met wie hij de christelijke theologie studeerde. In 1837 publiceerde hij "Auszüge aus dem Buche Sohar, mit Deutscher Uebersetzung", waarin hij uit de joodse literatuur de leer van de drie-eenheid en andere christelijke dogma's probeerde te bewijzen.

Het jaar daarop (1838) bekeerde hij zich tot het christendom, werd lid van de evangelische kerk en trad in dienst van de joodse missie van Berlijn. In 1844 werd hij lid van de London Missionary Society en hield hij zich bezig met zendingswerk onder de Joden. Zijn literaire activiteit ging onverminderd door.

In 1840, tijdens het Damascus Affaire, verdedigde Biesenthal, onder de pseudoniem "Karl Ignaz Corvé", de Joden in zijn interessante werk "Ueber den Ursprung der Wider die Juden Erhobenen Beschuldigung bei der Feier Ihrer Ostern sich des Blutes zu Bedienen, Nebst Kurzer Darstellungdes Jüdischen Rituals in Beziehung auf den Genuss des Blutes" (1840).


Bibliografie

Biesenthal's werken getuigen van een uitgebreide kennis van de rabbijnse literatuur en een grondige beheersing van de Hebreeuwse taal, en omvatten oa.:


Aangemaakt 28 januari 2020


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!