‹ Website UpdateGenesis 5 ›
Terry Mortenson: Miljoenen jaren wat moeten we ermee?
Gepubliceerd op 24-03-2009

Terry Mortenson was afgelopen weekend in Ede en hield daar een lezing met het thema "Miljoenen jaren wat moeten we ermee?". De geschiedenisstudent Mischa van de Giessen was aanwezig en maakte het onderstaande verslag:

Genesis is het begin van het christendom, vele christenen onderschatten dit. In de laatste 150 jaar proberen niet-christenen met behulp van christenen het fundament (Genesis) onderuit te halen! Terwijl Genesis aan het begin staat van:


Verschil van visies:
De creatievisie vanuit Genesis is geheel anders dan de evolutionistische visie. In totaal zijn er meer dan 30 tegenstellingen tussen deze visies!
Één hiervan is dat evolutie leert dat de mens in miljoenen jaren geworden is in wat hij nu is. Door vele doden konden wij nu zijn wat we zijn (vreemd trouwens dat het dan nog niet wat beter is), maar dit zegt tegelijkertijd dat de dood iets goeds is, omdat het bij het leven hoort, het hoort bij de ontwikkeling van de mens, terwijl onze menselijke natuur hier tegen in gaat. (on)Bewust vind ieder mens de dood slecht.
De schepping zegt hier iets heel anders, namelijk dat door de mens de dood in de wereld is gekomen (Zondeval)! Dit kan dus nooit samengaan met een theïstische evolutie, want dan zou je zeggen dat God de dood goed vond, want bij de schepping zegt God “en het is goed”!
Dit gaat net zo als met het kwaad enzovoort, maar de Bijbel leert ons in Genesis 3, dat het door de mensen kwam!
Voor de zondeval noemde God de wereld goed, maar een wereld is niet goed met dood, doornen en kwaad!

Hier nog even een model om het verschil te zien tussen evolutie en de schepping.
EvolutieSchepping (Genesis)
Big bangLicht en duisternis
SterrenMet water bedekte aarde.
ZonDroog land en planten
Gesmolten aardeSterren
1e oceaanZeedieren en luchtdieren
DierenLanddieren

Evolutie zegt: eerst dino's die vogels worden en de schepping zegt dat er eerst vogels waren en daarna pas dino's (landdieren) kwamen.

Waar stoppen dan de christenen de miljoenen jaren (die nodig zijn voor evolutie)?
1. Ze zeggen dat elke scheppingsdag miljoenen jaren duurde.
2. Ze zeggen dat het tussen Genesis 1:1 en Genesis 1:2 zit.
3. Ze zeggen dat het voor de schepping was.

Wat hier heel frappant aan is, is dat mensen zeggen dat ze mogen sleutelen aan Genesis, omdat het in proza is opgeschreven, maar gelukkig hebben we de 10 geboden, die God zelf gesproken heeft, waar in staat: Want in zes dagen heeft de HEERE den hemel en de aarde gemaakt, de zee en al wat daarin is, en Hij rustte ten zevenden dage; daarom zegende de HEERE den sabbatdag, en heiligde denzelven. (Ex. 20:11)
In Genesis wordt ook het letterlijke Hebreeuwse woord 'dag' (jom) gebruikt in plaats van het woord 'tijd', wat ook hier heel goed had gepast (als de miljoenen jaren waar zijn). Dus het is heel onwaarschijnlijk dat er meer tijd dan die 6 dagen bedoelt wordt.

En hoe zit het nou met die miljoenen jaren en de tussenvormen?
Fossielen zijn het bewijs voor de miljoenen jaren en de tussenvormen. Nu moet je wel heel goed blijven opletten, want fossilisatie kan in enkele uren tot miljoenen jaren duren. Nu wordt er zeer getwijfeld aan die miljoenen jaren, omdat we dat nog nooit gezien hebben. Ze gaan hier gewoon van uit! Maar zoals al gezegd was kan het ook in uren, dit kan namelijk als iets wordt omgeven door veel grondwater (denk hierbij aan de zondvloed!). Ook zijn er fossielen van uitwerpselen, wat zelfs in zeer korte tijd gefossiliseerd zou moeten zijn, aangezien uitwerpselen niet miljoenen jaren houdbaar blijven!
Dat het dateren ook lang niet altijd goed gaat is wel bewezen bij het experiment van Mount Ngauruhoe. Hier zijn tussen 1949-1975 vijf uitbarstingen geweest. Een creationist stuurde stukken versteend lava naar iemand toe om het nauwkeurig te laten dateren (terwijl hij wist dat het 25 tot 50 jaar oud was), hier kwam uit dat dit stuk steen slechts 2,7 tot 3,5 miljoen jaar oud was!

De fossielen van tussenvormen worden ook aangewezen als het bewijs voor evolutie, helaas klopt dit ook niet altijd en moeten we dit altijd nagaan. Hier als voorbeeld de walvis, die vaak wordt aangehaald als 'bewijs' voor evolutie.

Het begon allemaal met de Pakicetus, daarna kwam de Mystacoceti en dan komt Delphinapterus leucas, als je de stukjes schedel van die beesten ziet (waar het op gebasseerd is) lijkt het net echt. Nu in de Nederlandse benaming: Tapirachtig wezen (2 meter), Baleinwalvis (kan 30 meter worden) en dan de Belugawalvis (max. 6 meter), hier zie je niet echt een tussenvorm in toch? Het misleidende is, dat deze evolutionisten een klein stukje schedel namen en daarop deze hele theorie vestigden, terwijl als je het hele beest ziet merk je gelijk dat er iets mis is.Op de afbeelding hirboven, de evolutie van de walvis volgens Gingerich.
Linksboven: eerste reconstructie van Gingerich zelf van de tussenvorm.
Linksonder: wat Gingerich echt vond (zie pijltjes voor desbetreffende schedeldelen).
Rechtsboven: het complete skelet.
Rechtsonder: echte reconstructie van de Pakicetus.


Conclusie:
We moeten ons bezighouden met de basis. Onze basis is Jezus Christus, maar als wij de schepping ontkennen, ontkennen wij de zondeval, ontkennen wij de noodzaak van Christus' komst, ontkennen we Johannes 1, ontkennen wij de noodzaak van onze basis. Wij moeten ook kijken bij de basis van ongelovigen, dat is in dit geval zeker evolutie waarmee ze onze basis aanvallen.
God draagt ons op om hier niet licht mee om te gaan. We mogen niet zeggen: “maar ik geloof toch in de schepping, dus dan is het goed”, nee we moeten 1 Petrus 3:15 gehoorzamen: Maar heiligt God, den Heere, in uw harten; en zijt altijd bereid tot verantwoording aan een ieder, die u rekenschap afeist van de hoop, die in u is, met zachtmoedigheid en vreze.

http://www.answersingenesis.org/
http://www.scheppingofevolutie.nl/

Bron plaatjes:

r />http://www.answersingenesis.org/


Tags: Creationisme, Evolutie, Uncategorized
Gerelateerde onderwerpen: Creationisme, Evolutie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

KlussenKlussen