‹ Biblical Studies Carnival LNederlandse woestijnen ›
De wildernis van Zin
Gepubliceerd op 01-04-2010

Een van de woestere gedeelten van Israël is de wildernis van Zin. Het was in dit gebied dat het volk tegen Mozes in opstand kwam (Deut. 32:51). Het was ook het gebied waarvan de de verspieders het toekomstige land verkenden (Num 13:21).

Het was dan ook een uitdaging om dit gebied te verkennen. Als eerste viel op dat dit gebied is genoemd naar de belangrijkste wadi die er doorheen stroomt. Omdat de regentijd net voorbij was zag het nog een beetje groen uit, maar zoals je ziet na een week is het al een grote droge vlakte.

Toch is in dit, op het eerste gezicht doodse landschap, veel leven te vinden. Als eerste de flora, verschillende Rotem-struiken, Acacia's en zelfs het Kappertje is te vinden. Betreffende de fauna zagen we verschillende hoendersoorten, roofvogels en in een nog niet opgedroogde plas zelfs kikkervisjes. Daarnaast zagen we verschillende hagedissen en voetsporen van een vos.


Tags: Atlas, Flora, Israël, Natuur, Plaatsen, Woestijn
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Natuur, Plaatsen, Woestijn

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken