‹ Land van Melk en HoningNederlandse helden (2) ›
Nederlandse helden
Gepubliceerd op 19-04-2010

וְנָתַתִּ֨י לָהֶ֜ם בְּבֵיתִ֤י וּבְחֹֽומֹתַי֙ יָ֣ד וָשֵׁ֔ם טֹ֖וב מִבָּנִ֣ים וּמִבָּנֹ֑ות שֵׁ֤ם עֹולָם֙ אֶתֶּן־לֹ֔ו אֲשֶׁ֖ר לֹ֥א יִכָּרֵֽת׃

Ik zal hen ook in Mijn huis en binnen Mijn muren een plaats en een naam geven, beter dan der zonen en dan der dochteren; een eeuwigen naam zal Ik een ieder van hen geven, die niet uitgeroeid zal worden.

Jesaja 56: 5

Tijdens WOII zijn er veel Nederlanders geweest die de Joden geholpen hebben, bij sommigen konden ze onderduiken, anderen hielpen hen aan de nazi's ontsnappen. In Yad Vashem zijn in de loop der tijd verschillende bomen geplaatst met daarbij een bordje van deze helden. Echter wereldwijd waren er zoveel helden dat besloten is om voor degenen die geen boom hebben deze te plaatsen op de "muur van de rechtvaardigen". De komende dagen zal ik regelmatig een deel van deze muur op deze blog plaatsen, waarop de namen staan van de Nederlanders.


Tags: Israël, Oorlog, Yad Vashem
Gerelateerde onderwerpen: Oorlog, Yad Vashem

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij