‹ VerzoeningQuizvraag van de week (45) ›
Ne’ot Kedumim
Gepubliceerd op 18-09-2010

Dit artikel is onderdeel van een reeks, hoe je een archeologische vakantie kan beleven in Israël. Deze reis zal door een paar vrienden van mij, die voor het eerst naar Israël gaan, in februari worden gemaakt. Voor een compleet overzicht van de reis die ze willen maken, inclusief kaart zie hier.

Ne'ot Kedumim

Voor de natuurliefhebber is Ne'ot Kedumim een van de plekken waar je beslist naar toe moet gaan. Het is een park waar bijna alle planten die in Israël voorkomen zijn geplant. Dankzij de uitgestrektheid, waan je de ene keer in de woestijn, de andere keer in een bos en even later loop je door uitgestrekte velden. Ook zijn er verschillende gebouwen uit de Bijbelse tijd opgebouwd zodat je enig idee krijgt hoe men vroeger leefde.

Ne'ot Kedumim

Omdat het zo uitgestrekt is, kun je soms uren lopen voordat je iemand tegenkomt. De keren dat ik er was, zagen we voornamelijk soldaten die daar aan het oefenen waren. Dit klinkt gevaarlijker dan het is, sommigen zijn er om de planten te leren kennen, de meeste soldaten zijn er om de verschillende soorten terrein in Israël te leren en hoe je daarin moet overleven.

Bij de meeste planten en bomen staat een bordje met een nummer, in de gids kun je dan op makkelijke manier opzoeken om wat voor soort het gaat. Bij degene die ook in de Bijbel of Mishnah voorkomen staan regelmatig ook op grote borden de desbetreffende passages.

Ne'ot Kedumim

Er zijn verschillende routes en iedere route duurt al gauw 1 á 2 uur. Wil je het park uitgebreid bezoeken dan moet je beslist een hele dag inplannen. Heb je niet zoveel tijd, dan is het aan te bevelen om bij de ingang te vragen wat op dat moment de mooiste route is, want sommige planten bloeien eerder dan andere.

Ne'ot Kedumim


Tags: Natuur, Ne'ot Kedumim, Vakantie Israel I
Gerelateerde onderwerpen: Natuur

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij