‹ Hoe betrouwbaar zijn commentarenAbsalom's haar ›
Oude Doos: Bron der Wijzen
Gepubliceerd op 21-12-2010

Omdat we in de kerstsferen zitten, vandaag in onze reeks van de Oude Doos een foto van de bron der Wijzen. Volgens de legende bevind deze zich op de weg van Jeruzalem naar Bethlehem.

Volgens het verhaal was er een grote droogte in het land van Juda. De droogte ging rond en inspecteerde de watervoorraad. Ze dwaalde naar Salomons vijvers en zag zuchtend dat daar nog een massa water was, vervolgens ging ze naar de bron van David bij Bethlehem en ook daar was nog water. Toen liep de droogte met slepende tred naar de bron der Wijzen, die dicht aan de weg lag en zij zag dat die bijna uitgedroogd was. Ze besloot daar te blijven om te wachten op het einde van de bron. Op een gegeven moment, toen het al donker begon te worden, zag ze een karavaan komen die stilhield bij de bron. Het bleek dat deze karavaan werd aangevoerd door de wijzen die op weg waren naar het kind Jezus. Toen één van de wijzen in de put naar beneden keek, zag deze de Ster van Bethlehem schitteren in het laatste beetje water. Verheugd dat de ster zich weer liet zien, zei de wijze dat de bron die dit belangrijke nieuws had gebracht, niet het slachtoffer zou worden van de droogte. Hierop werd de gehele watervoorraad die deze karavaan bij zich had in de bron gegoten, zodat deze weer helemaal vol was. De droogte vluchtte boos weg, en de wijzen, die haastten zich naar de stal waar Jezus was.


Tags: Atlas, Bethlehem, De oude doos, Kerst
Gerelateerde onderwerpen: Atlas, Kerst

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij