‹ Livius Nieuwsbrief (64)Christenvervolging in Nederland ›
De Nieuwe Geschiedenis
Gepubliceerd op 01-01-2011

Het valt me op hoe gemakkelijk politici en journalisten de geschiedenis weten te herschrijven. Zo doet Job Cohen in de kersteditie van Vrij Nederland de zoveelste poging om de huidige problemen met moslims te vergelijken met de holocaust. Jacques Wallage was hem hierin al voorgegaan door een parallel te maken met de joodse gemeenschap in Groningen, die in de oorlog door de vervolging grotendeels is vernietigd, met de hedendaagse moslims waar sommige mensen tegen ageren.

Vandaag las ik in de NRC de opinie van Geert Mak, dat het in de vergelijking tussen Joden en moslims niet gaat om deportatie en massamoord. Het gaat om het begin, om de jaren dertig, waarin Joden zich buitengesloten voelden en waarin over hen werd gesproken zoals nu over moslims. Ik weet niet of hij met dit statement een poging doet om de Holocaust te ontkennen, of dat hij betoogt dat de moslims om dezelfde redenen als de Joden nu met een holocaust worden bedreigt.

Kijken we in de geschiedenis, dan zien we dat de Joden geen enkele last bezorgden en dat ze door Hitler en zijn fascisten tot zondebok werden gemaakt en dat de treiterijen begonnen met het eerst opleggen van allerlei discriminerende verboden en uiteindelijk als Endlösung de moord op vele miljoenen Joden.

Kijken we waarom de moslims nu gestigmatiseerd worden, dan blijkt dat dit komt omdat verschillende van hen zich agressief  op straat gedragen, vallen andere mensen lastig en verschillende wijken in steden zijn niet meer veilig te betreden vanwege de hoge criminaliteit onder deze moslims. Wereldwijd zien we dat ze miljoenen christenen vervolgen en waar mogelijk martelen of doodschieten. Daarnaast wordt de wereld dagelijks opgeschrikt door allerlei bomaanslagen die door deze met een holocaust bedreigde moslims worden gepleegd. Het is dan ook logisch dat veel mensen zich niet willen inlaten met dit soort terroristen en dat om die reden de moslims zoveel mogelijk mijden.

Alleen mensen die dit niet willen inzien zoals bovengenoemde politici en journalisten, mensen die niets van het verleden hebben geleerd, denken dat de moslims worden bedreigd. Ondertussen is er wel degelijk een holocaust aan de gang, in Irak vinden dagelijks christenen de dood, in Egypte wekelijks en in Nigeria zijn het aantal aanslagen op christenen niet meer te tellen. We vergeten nog maar de vele andere moslimlanden waar een Endlösung plaatsvind onder niet-moslims.

Laten we dan ook, zoals Geert Mak voorstelde, naar het begin kijken EN de juiste conclusies trekken: in de jaren dertig zagen weinig politici de gevaren en er waren er die openlijk als NSB'rs de kant van Hitler kozen, de gevolgen bleven niet uit. Nu zien we opnieuw een soortgelijke trend, waarbij opnieuw politici openlijk de kant van het gevaar kiezen en tenzij er nieuwe kruistochten komen (die waren immers gericht om het Westen tegen de moslimterreur te beschermen) zal er ander opnieuw een periode komen waarin miljoenen mensen wegens hun denken worden vervolgd en uitgemoord.


Tags: Antisemitisme, Christenvervolging, Politiek
Gerelateerde onderwerpen: Antisemitisme, Christenvervolging, Politiek

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Livius Onderwijs