Quizvraag van de week (72)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van vorige week:

Het gaat inderdaad om de gelijkenis in Mattheüs 18:24 waar wordt gesproken over een man die 10.000 talenten schuld had. Een talent vertegenwoordigd een hoeveelheid van 6.000 drachme (een drachme is het gemiddelde dagloon van een arbeider), deze man had dus ruim 164.271 jaarlonen schuld.

De vraag van deze week:

Deze week een vraag over de verspreiding van het christendom. Wie was de eerste met naam en toenaam bekende christen in Europa?

Tags:

2 comments

  1. theodor’s avatar

    Lydia de puperverkoopster uit Thyatira. Hd 16 Maar deze vraag valt in een wat te gemakkelijke klasse. Is meer een vraag voor de zondagsschool :)

  2. JP vd Giessen’s avatar

    Het antwoord is hier te vinden.

Comments are now closed.