‹ MuntvlindersWaardevolle informatie of spam? ›
Stormwinden boven het meer van Galilea
Gepubliceerd op 28-07-2011

Er stak een hevige storm op en de golven beukten tegen de boot, zodat die vol water kwam te staan.

Markus 4:37 (NBV)

Het is altijd leuk als je in de Bijbel over de weersomstandigheden leest, want dit geeft vaak informatie over de natuur zelf. Zo ook bovengenoemde tekst. Het gebeurd namelijk regelmatig dat aan het einde van een warme dag er boven het meer een harde wind opsteekt. De oorzaak hiervan is dat er koele lucht van de bergen (Golan hoogte) naar de warme lucht boven het meer stroomt, waardoor soms hevige wervelwinden ontstaan. Daar deze relatief snel optreden is het te begrijpen dat vissers hier doodsbenauwd voor waren, vooral omdat het water enorm woest kan worden. In Mattheüs 8:24 lezen we dan ook "Plotseling begon het meer enorm te kolken, zodat de boot bijna door de golven werd verzwolgen." Als de koele en warme lucht zich met elkaar vermengd hebben, zal over het algemeen de storm weer relatief snel tot bedaren komen.


Tags: Bijbelstudie, Markus, Meer van Galilea, Meteorologie
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelstudie, Markus, Meteorologie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech