‹ Alternatieve quizvraag antwoord.Het zingen van liederen ›
Bijbelquizvraag (87)
Gepubliceerd op 11-09-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Dacht dat de beeldvraag van de vorige keer erg moeilijk was, blijkt dat het eerste en beste antwoord al  correct is. Het is inderdaad de opengebarsten vrucht van de amandel, hieronder zie je de volledige vrucht. Het slijmerige gedeelte is een suiker welke je ook in andere soortgelijke bomen als de perzik en de appel terugvind. Het roodachtige is de pit en daarin zit de "noot". De amandelboom zelf wordt verschillende keren genoemd in de Bijbel, waaronder Prediker 12:5 waarin de ouderdom met deze boom wordt vergeleken.

De vraag van deze week:

We hebben een slechte zomer met weinig zon gehad, maar iedereen weet dat in warme landen je moet oppassen om niet teveel in de zon te lopen omdat je dan een zonnesteek kan krijgen, wie kregen er in de Bijbel allemaal een zonnesteek.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

BoekenBoeken