‹ September Biblioblog CarnivalBetwiste gebieden ›
Bijbelquiz (90)
Gepubliceerd op 02-10-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Inderdaad was het Uria die dronken werd gevoerd door koning David met de bedoeling dat deze bij zijn vrouw zou gaan slapen, waardoor het overspel tussen David en Bathseba verdoezeld zou worden. Helaas voor David ging deze vlieger niet op en bleef Uria buiten slapen, zoals een goed krijgsman betaamt (2 Samuel 11).

De vraag van deze week:

Om in de huwelijkssfeer te blijven, er zijn meer voorbeelden in de Bijbel waaruit blijkt dat er spanningen in het huwelijk voorkomen. Zo wordt verhaald dat er een man was die niet van zijn vrouw hield. Wie waren deze man en vrouw en waar staat het in de Bijbel.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel