‹ Vergeten dingenLivius Nieuwsbrief / februari ›
Bijbelquiz (108)
Gepubliceerd op 05-02-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het waren inderdaad de zeelieden uit Jona 1 die hiervoor baden. Interessant is dat Jona de zeelieden niets had gedaan en daarom voor hen onschuldig was. Het pleit voor deze zeelieden dat ze eerst nog geprobeerd hadden om aan land te komen, dus ze hadden er alles aan gedaan om Jona (en hunzelf) te redden. Pas toen dat allemaal niet hielp kwamen ze tot deze oplossing.

De vraag van deze week:

Tegenwoordig lees je regelmatig over mensen die zichzelf in brand steken omdat ze het ergens niet mee eens zijn, of liever op die manier sterven dan in de handen van de vijand te vallen. In de Bijbel lezen we over ook zo'n situatie dat iemand zo in een hoek was gedreven dat hij als enige uitweg nog zag zichzelf in zijn huis op te sluiten en deze in brand te steken. Wie was deze persoon en waar staat het in de Bijbel.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel