Bijbelquiz (129)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

De vraag was vrij lastig deze keer, want in de Bijbel worden veel muziekinstrumenten genoemd die men bespeeld voor God. En Gods stem wordt in Exodus voorgesteld als bazuingeschal. Het antwoord wat ik op het oog had is in Jeremia 48:36 te vinden, waar wordt gesproken dat God’s hart geluid maakt als van fluiten.

De vraag van deze week:

De laatste jaren hebben we regelmatig berichten in de kranten gelezen dat er schoenen naar personen werden gegooid. Ook in de Bijbel komt dit schoenen gooien voor. De vraag is naar wie/wat worden de schoenen gegooid en waar staat het in de Bijbel

Tags:

4 comments

 1. Jan en Christien’s avatar

  In Psalm 60:10 werpt God Zijn schoen naar Edom.

 2. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden.

 3. Mark van Kampen’s avatar

  Jeremia 38 vers 36 komt in mijn bijbel niet voor. Welk vers wordt wel bedoeld?

 4. JP vd Giessen’s avatar

  Het moet Jeremia 48:36 zijn “Daarom zal Mijn hart over Moab getier maken als de fluiten; ook zal Mijn hart over de lieden van Kir-heres getier maken als de fluiten, omdat het overschot, [dat] hij gemaakt had, verloren is.”
  Een tikfoutje, bedankt voor het verbeteren.

Comments are now closed.