‹ AB-vertaling: Ruth 2:13-23AB-vertaling: Ruth 3:10-18 ›
AB-vertaling: Ruth 3:1-9
Gepubliceerd op 21-11-2014

We gaan verder met onze (concept)vertaling  van Ruth, deze keer het eerste gedeelte van hoofdstuk 3.

3:1 En Naomi, haar schoonmoeder, zei tegen haar: Mijn dochter! zou ik [voor] jou geen thuis zoeken, zodat het je goed gaat?

3:2 Nu dan, is Boaz niet onze familievriend, bij wiens (dienst)meisjes je bent geweest? Zie, hij zal deze nacht gerst wannen op de dorsvloer.

3:3 Zo was je en parfumeer je en doe je kleren aan en ga naar de dorsvloer. En maak je niet bekend aan de man totdat hij klaar is met eten en drinken.

3:4 En het zal gebeuren als hij gaat liggen en je de plek weet waar hij is gaan liggen; dan ga je daarheen en til de deken aan zijn voeteneind op en ga liggen, hij zal je dan laten weten wat je moet doen.

3:5 En zij antwoordde tegen haar: Alles wat je hebt gezegd zal ik doen.

3:6 Toen ging zij naar de dorsvloer en deed daar alles wat haar schoonmoeder haar had verteld.

3:7 Toen Boaz gegeten en gedronken had en zijn hart vrolijk was ging hij liggen aan de rand van een [graan]berg. Daarna kwam zij zachtjes binnen en sloeg [de deken] aan zijn voeteneind op en ging liggen.

3:8 En het gebeurde midden in de nacht, dat die man schrok en om zich greep; En zie, een vrouw lag aan zijn voeteinde.

3:9 En hij zei: Wie ben je? En zij zei: Ik ben Ruth, je dienares, sla je vleugel uit over je dienares, want jij bent de losser.

Net als de vorige keer is aan het begin van ieder vers een link gegeven naar het desbetreffende vers op de website (waar de laatste wijzigingen staan), ook vinden jullie daar naast verschillende vertalingen in een apart tabblad mijn aantekeningen en onderbouwing van de vertaling en eventuele verwijzingen naar andere bronnen. Mijn vertaling heeft als werktitel “AantekeningenBijbel” en staat tussen de andere vertalingen als AB (helemaal bovenaan) zover het is vertaald.


Tags: AB-vertaling, Bijbelvertalingen, Ruth, Vertalingen
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelvertalingen, Ruth

Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel