‹ Livius Nieuwsbrief | Mei 2020
Vakantie na COVID-19
Gepubliceerd op 27-05-2020

De afgelopen maanden zijn we wereldwijd in een intelligente of minder intelligente lockdown gekomen. Vakanties naar verre bestemmingen zijn hierdoor afgelast. Voor reisorganisaties en vooral gidsen een enorme tegenslag en inkomstenderving. Nu we zien dat de maatregelen langzaam weer worden afgebouwd hebben wij besloten om hier wat meer aandacht aan te besteden en hebben diverse gidsen en reisorganisaties aangeschreven en gevraagd of ze over hun werk en hun specialismen iets willen vertellen.

De reden

Op onze website is heel veel te lezen over landen en plaatsen die in de Bijbel worden genoemd en de afgelopen jaren hebben we regelmatig mailtjes gekregen of we een reisorganisatie of gids konden adviseren die deskundig is en met wie ze het ‘Heilige Land’ kunnen bekijken. In het verleden hadden we dan ook de aparte pagina Israël reizen hiervoor gemaakt en waar een aantal worden genoemd.

Wij medewerkers hebben in het verleden dankbaar gebruik gemaakt van hun expertise en willen hen nu in deze moeilijke tijden een (klein) steuntje in de rug geven door ze de gelegenheid te geven wat jullie kunnen verwachten als jullie een reis bij hen boeken, of als jullie met hen op expeditie gaan.

Het idee

Ons idee is dat deze organisaties en gidsen vertellen wie ze zijn, waarom hun vakanties, reizen en tours zo speciaal zijn. Deze verhalen zullen we de komende maanden op onze weblog plaatsen.

Zo zijn er gidsen met wie je te paard, kameel of in terreinwagens de woestijn intrekt en zo de prachtige Bijbelse plekken laten zien.

Er zijn reisorganisaties die alles eromheen verzorgen en maatwerk leveren zodat als je een plek zoekt niet steeds terug hoeft naar hetzelfde hotel, maar ervoor zorgen dat je steeds in de buurt van de reisbestemming bent. Of juist expertise hebben met minder mobiele personen.

Sommige gidsen zijn gespecialiseerd in de natuur, anderen in archeologie en/of zijn Bijbels onderlegd en kunnen precies ter plekke vertellen welke gebeurtenissen zich daar in de Bijbel hebben afgespeeld.

Daarom willen we hen graag aan het woord laten wat hun expertises zijn en je een beeld vormen wat ze kunnen betekenen om jou een onvergetelijke vakantie te geven.

Ons belang

Onze website geeft informatie over de Bijbel, Christendom en Jodendom. We hebben om die reden een band met Israël die we delen met deze organisaties en gidsen. Voor ons is het van belang dat ook in de toekomst er goede reisorganisaties en gidsen zijn die onze bezoekers een schitterende vakantie kunnen geven. Door hun verhaal op onze website te zetten kunnen bezoekers zelf een keuze maken bij wie ze op vakantie willen.

In het verleden hebben we vaak fotomateriaal gekregen van bezoekers die een vakantie bij een van hen hebben gemaakt en hopen dat zodra alles weer ‘normaal’ is dit ook in de toekomst blijft gebeuren. 

Oproep

Mochten er reisbureaus of gidsen zijn die ook graag een blogartikel over wie ze zijn en wat ze kunnen betekenen voor onze bezoekers willen schrijven, dan kunnen die een mailtje sturen naar bijbelaantekeningen@gmail.com

Als enige voorwaarde stellen we dat deze reisbureaus en gidsen voldoen aan de doelgroep van onze bezoekers (christelijke/joodse signatuur) en ze reizen en/of tochten organiseren naar landen of gebieden die in de Bijbel worden genoemd.


Tags: Vakantie

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij