Beheer: Interlineair

Beheerpagina

Bij iedere Bijbeltekst is bij de Tekstkritische notities een interlineair gedeelte geplaatst waar op basis van de Statenvertaling via de Strongcodering naar het desbetreffende woord kan worden doorgeklikt.

Opzet

In de eerste fase zijn de woorden van de Statenvertaling gekoppeld aan de woordenlijst. In de tweede fase zijn de grondwoorden gekoppeld aan de woordenlijst en gematcht aan de woorden van de Statenvertaling. Hoewel hierdoor het nog niet mogelijk is om een één op één match tussen grondwoord en de Nederlandse betekenis te krijgen, is het wel mogelijk om rudimentair af te leiden hoe de Statenvertaling tot zijn vertaling is gekomen en erachter te komen wat de grondbetekenis is.

Op dit moment is de derde fase bezig, waarbij de Nederlandse betekenis wordt gekoppeld aan de grondwoorden. Ook zal in deze fase grammaticale gegevens worden toegevoegd.

Gebruik

Zoals alle interlineairs is ook deze alleen bruikbaar om achter het stamwoord te komen, via een link naar onze woordenlijst. Voor de bepaling van de betekenis van het woord in de tekst is een interlineair niet geschikt, tenzij men de grondtaal beheerst. Het is om die reden dat onder onze interlineair regelmatig vertaalnotities zijn gegeven ter verdere verklaring.

Bekende fouten

Op dit moment is deze nog niet in detail uitgewerkt in de nabije toekomst zal per woord de mogelijkheid gaan bestaan om door te klikken.

Bij verschuiving van versnummering kan het zijn dat deze bij een verkeerde tekst wordt getoond. Dit zal in de nabije toekomst gecorrigeerd worden.

De interlineair is gebaseerd op de Statenvertaling en vandaaruit gekoppeld met de grondtekst. Hierdoor kan het voorkomen dat grondwoorden te vrij zijn weergegeven. Er wordt aan gewerkt om een meer letterlijke betekenis van de grondwoorden te geven, zonder dat dit de vertaling al te veel geweld aandoet.

Copyright

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke overeenkomst deze, of afgeleide onderdelen, zoals de woordenlijst of commentaar, te kopiëren of distribueren.


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

TuinTuin