Uittredingen

Zie ook: Bijna-doodervaringen, Occultisme, Visioen,

Een toestand van bewustzijn die iemand de sensatie geeft zich buiten zijn lichaam te bevinden. Men beschrijft dit als reizen van het bewustzijn, die hen in staat stellen waarnemingen te doen in andere plaatsen, welke informatie hen onbekend was maar die later als ‘echt’ kan worden nagetrokken. In de parapsychologie heet dit verschijnsel wel ‘wandelende helderziendheid’. Een Bijna Dood Ervaring is ook een vorm van Uittreding (B&O, Uittredingen).

Bijbel

In de Bijbel vinden we een aantal keren een vermelding hiervan. Zo spreekt Paulus over zichzelf dat hij zich kon verheffen (2 Cor. 12:2-4, 7), daarnaast zijn er ook visioenen in Ezechiël die hierop lijken (Ezech. 8:1ev.).

Algemeen

Een bekende uittreding is het Moberly-Jourdain incident, ook wel de Geesten van Klein Trianon of Versailles genoemd, was een gebeurtenis die plaatsvond op 10 augustus 1901 in de tuinen van het Klein Trianon. Betrokken bij het incident waren twee vrouwelijke academici, Charlotte Moberly (1846 - 1937) en Eleanor Jourdain (1863 - 1924). Tijdens een reis naar Versailles bezochten ze het Klein Trianon, een klein chateau op het landgoed van het Paleis van Versailles, waar zij beweren een zogenaamde "time slip" te hebben ervaren. Tijdens deze ervaring zouden ze Marie Antoinette en andere mensen uit haar tijdperk hebben gezien. Na de geschiedenis van het paleis te hebben onderzocht en notities van hun ervaring te hebben vergeleken, publiceerden ze hun werk in een boek genaamd An Adventure (Een Avontuur), onder de pseudoniemen Elizabeth Morison en Frances Lamont, in 1911.

Inhoud

Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!