Jan Sjoerd Pasterkamp

Zie ook: Lijst bekende christenen, Pinksterbeweging,

Jan Sjoerd Pasterkamp (Zaandam, 14 september 1944 – 10 maart 2020) was een bekende Nederlandse voorganger en zendeling uit de pinksterbeweging.

Inhoud

Levensbeschrijving

Jan Sjoerd werd op 14 september 1944 in Zaandam geboren. Zijn vader is een rasechte Urker die aan de wal was komen wonen, zijn moeder is een Zaandamse. Het gezin was eerst Gereformeerd, later Nederlands Hervormd (Open Heavens Ministries).

Op 6 oktober 1961 kwam hij tot bekering in een Volle Evangelie Gemeente in Amsterdam (Open Heavens Ministries). In 1964 en 1965, onder de vlag van de pinksterorganisatie Stromen van Kracht, ging hij met zijn vriend Martin van der Mooren met paard en wagen – die voor de gelegenheid was opgetuigd met Bijbelteksten op de zijflanken – al evangeliserend rond. Op 7 januari 1966 trouwt Pasterkamp met Coby Goede. Uit hun huwelijk werden drie zonen geboren. Enkele maanden na hun trouwen gaan ze naar Australië om daar, namens de organisatie van de Amerikaanse evangelist Thomas Lee Osborn, als zendeling het Evangelie te brengen. Op Thursday Island maken zij dan voor het eerst een kleine opwekking mee. In 1968 gaan ze naar Papoea-Nieuw-Guinea om veertien jaar als zendelingen te werken en diverse kerken en een Bijbelschool oprichten.

Eind 1982 gingen zij naar Japan, waar Jan Sjoerd de verantwoordelijkheid voor een zendingswerk op zich nam.  Zij werkten daar vier jaar (Open Heavens Ministries).

Eind 1992 gaat Pasterkamp terug naar Nederland en wordt co-pastor bij de Beréa-gemeenten. Later doet men ook een beroep op hem om als interim voorganger te helpen bij Evangelisch Centrum De Kandelaar (later omgedoopt in Evangelisch Centrum Europoort) in Rotterdam. Als apostolisch adviseur is hij later ook betrokken geweest bij o.a. Stichting TRIN en Stichting Opwekking (Uitdaging, 11 maart 2020).

Naast zijn werk als voorganger en spreker was hij lid van het dagelijks bestuur van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE), de Nederlandse afdeling van de wereldwijde Assemblies of God.

De laatste jaren ging de gezondheid van deze bekende Nederlandse evangelist sterk achteruit. Na een kort ziekbed overlijdt hij op 10 maart 2020 (CIP, 10 maart 2020; Uitdaging, 11 maart 2020).


Kritiek

Zijn steun aan Stichting TRIN van Mattheüs van der Steen leverde enige kritiek op (Goedgelovig.nl, 7 mei 2009).


Aangemaakt 11 maart 2020


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!