‹ Quizvraag van de week (53)Kerken: Hoenderloo ›
Tiferet synagoge
Gepubliceerd op 15-11-2010

De Tiferet synagoge bepaalde jarenlang samen met de Hurva synagoge de skyline van Jeruzalem. In feite was dit hoogste gebouw van Jeruzalem een genereuze gift aan het Joodse volk van keizer Franz-Josef van Oostenrijk. In de nacht van 20 op 21 mei 1948 werd deze synagoge opgeblazen door het Jordaanse leger.

Na de herbouw van de Hurva synagoge, zijn de plannen om de Tiferet te herbouwen in een vergevorderd stadium. Was er al grote verontwaardiging bij de Arabieren omdat de Hurva synagoge al hoger is dan de islamitische rotskoepel, de Tiferet synagoge zal, als men de oorspronkelijke vorm aanhoudt, met 26 meter zelfs nog een halve meter hoger zijn. Reden voor de Hamas minister Dr. Taleb Abu Sha'ar om deze grove schending van de  "bezetters" te veroordelen en te waarschuwen voor een religieuze oorlog. Ondertussen hoop ik dat de Israëliërs zich niet laten intimideren door dit soort figuren en rustig doorgaan met de herbouw van hun oude synagoges, zonder acht te slaan op een bouwstop.


Tags: Israël, Jeruzalem, Synagoge
Gerelateerde onderwerpen: Jeruzalem, Synagoge

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Doneer Aantekeningen bij de Bijbel