‹ Oudste christenboeken gevonden? Echt niet!Quizvraag van de week (72) ›
Amandelen
Gepubliceerd op 02-04-2011

Zoals verschillende van jullie weten ben ik al een paar jaar bezig met het schrijven van een flora van Bijbelse planten. Een tijdje geleden vroeg iemand wanneer die nou klaar was, waarop ik vertelde dat dit nog wel een paar jaar zal duren.

Een van de redenen is dat ik de diverse planten in de verschillende stadia bestudeer en dat duurt nu eenmaal lang. Sinds een paar jaar ben ik de planten ook gaan fotograferen om zo ook achteraf ze te kunnen bestuderen. Op dit moment ben ik oa. bezig met de bestudering van de Amandelboom en hieronder een aantal foto's uit de verschillende perioden.

De amandelboom in knop

De amandelboom in bloesem, let op dat de bloesem niet eenmaal is, maar meestal in 2 of meerdere perioden direct achterelkaar. Dit om te voorkomen dat door vorst of storm een compleet jaar verloren zou gaan.

Na een week beginnen de bloemblaadjes af te vallen en is ook te zien hoe de vrucht zich begint te ontwikkelen.

Uiteindelijk ontstaat de vrucht zelf, die hier bijna rijp is.

Uiteindelijk zullen de meeste zaden op de grond vallen, maar sommigen blijven de hele winter aan de boom hangen.

Uiteindelijk zal de hierboven genoemde cyclus zich herhalen, waarbij het interessant is dat het kan gebeuren dat je niet alleen de knoppen ziet, maar ook de bloesem en de vruchten.

En laten we dit nu ook in een Bijbelpassage lezen: Maar aan den kandelaar zelven zullen vier schaaltjes zijn, [gelijk] amandelnoten, met zijn knopen, en met zijn bloemen. Exodus 25:34


Tags: Amandelboom, Flora, Tuin
Gerelateerde onderwerpen: Amandelboom

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij