‹ De zuilen van SalomoRedenen voor christenvervolging #3 Ideologische verschillen ›
Bijbelquiz (91)
Gepubliceerd op 09-10-2011

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Ik had inderdaad Jakob in gedachten als de man die niet van zijn vrouw hield. In Genesis 29:31 lezen we dat Jakob Lea haatte, wat in veel vertalingen is afgezwakt tot "minder geliefd". Het is dan ook om die reden, en zoals Jan-Jaap terecht antwoordde, dat bij iedere geboorte Lea zei dat nu Jakob van haar zal gaan houden (vs 32, 33, 34) en omdat Jakob dat blijkbaar niet ging doen, gaf Lea bij de vierde geboorte aan dat ze ditmaal de HEERE zou loven, blijkbaar was de hoop dat Jakob ooit nog van haar zou houden toen ook bij haar verdwenen.

De vraag van deze week:

Sommige mensen zijn gek op dieren en tegenwoordig kijken we er niet van op als huisdieren bijna gelijk gesteld worden aan mensen. Ook in de Bijbel is er sprake van iemand die zoveel hield van een dier dat hij deze beschouwde als zijn dochter. Wie was deze man en van welk dier hield hij.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Hadderech