‹ 5 lessen uit de gesprekken tussen Job en zijn vriendenHaardracht bij mannen ›
Bijbelquiz (104)
Gepubliceerd op 08-01-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Het gaat inderdaad om de boom des levens uit Openbaring 22:2 waar we lezen dat "In het midden van haar straat en aan de ene en de andere zijde van de rivier bevond zich de boom des levens, die twaalf vruchten voortbrengt – van maand tot maand gevende zijn vrucht. En de bladeren van de boom zijn tot genezing van de heidenvolken."

De vraag van deze week:

Nu we het toch over bomen hebben, er zijn mensen die met ze spreken, zo werd Prinses Irene er wereldberoemd om, terwijl anderen op hun voorhoofd wijzen bij het idee alleen al. Nu wil het geval dat ook in de Bijbel er sprake is van iemand die tegen bomen sprak en dan heb ik het niet over een parabel of een gelijkenis, maar over iemand die echt sprak met bomen. Wie was deze persoon en waar staat het in de Bijbel.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

StudieboekenStudieboeken