‹ Brandoffer op altaarMenorah, de gouden kandelaar ›
Bijbelquiz (138)
Gepubliceerd op 23-09-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Ook deze keer was het geen moeilijke vraag, in Spreuken 26:3 lezen we in de Statenvertaling: Een zweep is voor het paard, een toom voor den ezel, en een roede voor den rug der zotten. Terecht is de vraag gesteld waarom ik een ouderwetse vertaling gebruikte. Het antwoord is simpel in moderne vertalingen lezen we in plaats van roede, stok. Nu is een roede wel een stok, maar een stik geen roede. Dit zelfde geldt ook voor een toom en het zijn dit soort technische termen dat je zou verwachten dat die in moderne vertalingen correcter vertaald zouden worden, helaas bleek dat in dit geval niet zo te zijn.

De vraag van deze week:

Als je naar de tabernakel toeloopt, wat passeer je als eerste zodra je door de ingang van het voorhof heen bent gelopen.


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

De Bijbelonderzoeker