‹ Waarom is God boos op Bileam?Recensie: Niet alleen een Vader ›
Bijbelquiz (139)
Gepubliceerd op 30-09-2012

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Als je door de ingang van het voorhof het terrein oploopt richting de tabernakel dan zie je als eerste de ashoop, we lezen dit in Leviticus 1:16. De as komt van het brandofferaltaar en werd later op een plek buiten het kamp gebracht.

De vraag van deze week:

Er wordt in de Bijbel gesproken over een vijand die op de vlucht sloeg voor een bij, na een tijdje viel deze vijand uitgeput in slaap bij een berggeit. Dat werd hem fataal want de berggeit doodde hem zonder pardon. Over wie hebben we het en waar staat het in de Bijbel?

There was an enemy fleeing for a bee, after a while he fell in an exhausted sleep in the neighborhood of a mountain goat. This proved to be fatal for him, because the mountain goat killed him without mercy. Who are these creatures and where is it in the Bible?


Tags: Bijbelquiz
Gerelateerde onderwerpen: Bijbelquiz

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!


Mede mogelijk dankzij

Electronica algemeen