Bijbelquiz (139)

Wekelijks wordt in deze Bijbelquiz een nieuwe vraag over de Bijbel gesteld, wie het antwoord denkt te weten mag deze als commentaar toevoegen. Het antwoord komt dan de volgende week, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te doen in deze Bijbelquiz. En schroom niet om een antwoord te geven, ook al hebben anderen al eerder een poging gedaan.

Antwoord van de vorige keer:

Als je door de ingang van het voorhof het terrein oploopt richting de tabernakel dan zie je als eerste de ashoop, we lezen dit in Leviticus 1:16. De as komt van het brandofferaltaar en werd later op een plek buiten het kamp gebracht.

De vraag van deze week:

Er wordt in de Bijbel gesproken over een vijand die op de vlucht sloeg voor een bij, na een tijdje viel deze vijand uitgeput in slaap bij een berggeit. Dat werd hem fataal want de berggeit doodde hem zonder pardon. Over wie hebben we het en waar staat het in de Bijbel?

There was an enemy fleeing for a bee, after a while he fell in an exhausted sleep in the neighborhood of a mountain goat. This proved to be fatal for him, because the mountain goat killed him without mercy. Who are these creatures and where is it in the Bible?

Tags:

4 comments

 1. Mischa’s avatar

  Ik denk dat het gaat om een koning van de Amorieten, maar die berggeit kan ik me niet in het verhaal herinneren.

 2. Dorien Kamphuis’s avatar

  De vijand is Sisera, de bij is Deborah, de berggeit is Jael. Te lezen in Richteren 4-5.

 3. Jaap-Jan Flinterman’s avatar

  De bij is Debora, de berggeit is Jaƫl, de voortvluchtige vijand is Sisera. De plaats is Richteren 4.

 4. JP vd Giessen’s avatar

  Het antwoord is hier te vinden.

  You can find the answer here.

Comments are now closed.