River of Glory

Zie ook: Beeldbank, Lijst bekende sekten, Sekte,

River of Glory ook wel River of Fullness genoemd is een Nederlandse sekte rondom de leiders “Aquila Deborah Bat Sion” Dorien Visser en “Israël Barak Immanuel Ben Sion” Barry Schutte (RD, 6 augustus 2015).

Inhoud

Ontstaan en ontwikkeling

In 1992 beweert Dorien Visser dat ze een openbaring heeft gehad, waarop ze haar naam wijzigde in 'profetes Aquila Deborah' (RD, 6 augustus 2015). Naar eigen zeggen begon in maart 2009 hun beweging (Riveroffullness, whois).

In 2014 hielden ze hun bijeenkomsten in een fabriekshal te Winterswijk, waar ook het bedrijf "River of Glory Wood Design" van de zelfverklaarde hogepriester “Israël Barak Immanuel Ben Sion” Barry Schutte, is gevestigd.

Op 23 maart 2015 zou volgens hen 'de dag des oordeels' zijn en de reden dat ze begin dat jaar naar "Sion", zoals Patmos (Griekenland) noemden, vertrokken (RD, 6 augustus 2015). Andere redenen waren dat ze de huur niet meer betaalden, omdat de fabriekshal op vloekgrond zou staan, en de diverse sekteleden zich schuldig hadden gemaakt aan strafbare feiten (RD, 6 augustus 2015).

Het is op dit moment onduidelijk of ze zich op Patmos bevinden of in Nederland.


Leerstellingen

Hoewel niet geheel duidelijk is waar ze voor staan, zijn een aantal van hun leerstellingen opmerkelijk en hebben enige verwantschap met de Kingdom Now theologie.

Zij stellen dat "The River Of Fullness Is Jesus Christ Himself, And Moves As An Apostolic – Prophetic Flow Through ‘the netherlands’, across borders, worldwide… This River Breaks Down the divisions in His Body And Causes One Pure Bride Without spot or wrinkle To Arise" (Riveroffullness, whois). Het onderscheid tussen Jezus, River of Fullness en hun leider Barry Schutte is onduidelijk daar onder diverse "profetieën" of "openbaringen" hij schrijft "David Joshua Israel Immanuel Ben Sion, PriesterKoning In Het Nieuwe Verbond, – Jesaja 43:18-19, Openbaring 5:10 -" en daarmee suggereert dat hij Jezus zelf is. Hierbij is het opvallend dat ze hun "geestelijke namen" na 2015 weer (deels) hebben veranderd en wat mogelijk te maken heeft met de ontvoering van een kind door hun sekte.

Zo spreken ze over de apostolische en profetische zalving die vrij gezet gaat worden waardoor er een nieuwe reformatie of transformatie zal komen om de gemeente tot een hoger plan te brengen.

Zij erkennen de (Nederlandse) overheid niet en schrijven Nederland dan ook consequent in kleine letters. Een voorbeeld hiervan is het op 29 maart 2014 uitgegeven 'Koninkrijks Decreet' namens de 'High Priest Council Jerusalem' waarin zij verklaarden

Als High Priest Council Jerusalem Verklaren wij de vermeende nederlandse grondwet als tenietgedaan.

De vermeende nederlandse grondwet komt niet uit God, en is het verzinsel van duistere machten en mensen, die in zonde leven, om de mensen in nederland te gronde te richten en hen te weerhouden van de Hoge Weg (Jes.35)
Welke Hij Gegeven heeft aan, en Bewerkt heeft door, Zijn Kostbare Profeten en Apostelen.

en na een hoop uit hun verband gerukte Bijbelteksten ondertekenden met "Israël Barak Immanuel Ben Sion & Aquila Deborah Bat Sion" (website). Het is ook om die reden dat ze geen belasting betalen omdat "de Heilige Geest dat niet van hen heeft gevraagd" (NOS, 5 augustus 2015; AD, 5 augustus 2015).

Ze hanteren "The Creation Calendar", hoewel het eerder erop lijkt dat ze die van de TorahCalendar.com hebben geadopteerd nadat ze die bij toeval op internet hebben gevonden.

Bij het lezen van hun artikelen en berichten valt op dat ze meer allerlei kretologie gebruiken dan dat ze een echte onderbouwde boodschap verkondigen. Een voorbeeld is deze uitnodiging voor een conferentie (FB, 5 januari 2020)

Conferentie Uitnodiging 01-03-2020 Hieronder Vermeld:

CHRISTEN-DOM IS
fata morgana Gebleken! :
mirages fata morgana HEMELKONINGIN- in kabbala-sephirots structuur, bekrachtigd door baphomet en moloch (uil) - LICHTSPIEGELINGEN; TOVERWINDSELS/SLUIERS = MIND RAPE met de slang; DUS hoererij! RELIGIE! INMENSE nwo-FUIK; Gods volk gaat ten gronde door GEBREK Aan Kennis Hosea 4) Lees Boek Jeremia!): miraggi evangelisch- en tranditioneel christeLIJKE 'waarheden'; christenDOM; VOLLE PROGRAMMERING IN EN DOOR TOVERIJ TEN TOP VIA het paus-DOM; de jezuitenEED , zelfs met zgn wonderen, zgn 'bevrijdingen'(niets anders dan machtverschuivingen! LET OP zgn VRIJ-ZIJN=vrij-metselarij op hoog niveau, op grond van srm-bloed!) en tekenen; niet Bekeerde ouders/familieleden, staatsleiders EN kerkleiders, leerkrachten, kunstenaar, artsen (hermespriesters!), apothekers=pharmacons= tovenaars, mode in geur en kleur, slogans, handsigns, media etc. ZIJN HANDLER's; met elkaar DE voedingsbodem voor de ANTI-christ; DE nieuwe wereldorde 666; Joh.6:66 deze rede is het volk TE ZWAAR EN zij keerden OM! Ope.13:18 BEREKEN HET GETAL VAN HET BEEST 666, HET IS het getal van de (niet Bekeerde, DUS ZONDIGE mens; NIET Geheiligd VLEES; Rechtmatige grond voor de slang, Van Godswege Besloten Bij de zondeval!) God Gebied Ope.3:1-3! God De Vader EN Jezus Christus HEBBEN NOOIT het christendom Ingesteld; Zij Vragen ENKEL compromisloos te Volgen... Lucas 14:25-35, Mattheus 26:12+13...Hand.2+4, Psalm 87:5, Psalm 133, Ope.18:4 EN 6! FATA MORGANA BABYLON IS AAN HET Oplossen/ valt...
waar blijf jij?

Hierbij valt op dat ze niet bekeerde (dit is niet tot hun sekte behorende) ouders en familieleden op een hoop gooien met tovenaars en kerkleiders en hen volledig afwijzen. Dit is een bekend fenomeen bij sekten om hun volgelingen te isoleren van hun familie.


Geschiedenis

In 2013 kregen veel christelijke organisaties ongevraagd email van de sekte (cf. Goedgelovig die 16 december 2013 en 2 januari 2014 hierover sarcastisch schreef). Eerder dat jaar hadden ze in één van deze mails geschreven "Wij beseffen heel goed dat de koningin en het Nederlandse koningshuis ook slachtoffers zijn van de gevallen engel, die het wereldsysteem regeert" (CIP, 4 februari 2013).

In 2014 werd de inventaris van een apotheek in Dinxperlo door een sektelid in elkaar geslagen. Hiervoor kreeg zij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden, met een proeftijd van 2 jaar, en een werkstraf van 100 uur. De apotheek was van de ouders van het sektelid en zij zei tijdens de rechtszaak dat de vernielingen 'de opdracht van God waren' (De Gelderlander, 16 maart 2015).

In 2015 kregen ze landelijke bekendheid omdat een 4-jarig meisje door hen naar Patmos (Griekenland) was ontvoerd (AD, 8 augustus 2015; De Gelderlander, 15 april 2017). In 2019 gaf "David Joshua Israel Immanuel Ben Sion" Barry Schutte het boek "Dit Is MIJN Vader! CHRISTENVERVOLGING in 'nederland'!" uit (in 2020 heruitgegeven onder de titel "overspel van kerk met staat, Christusvervolging in 'nederland'") met daarin zijn visie op deze ontvoering en welke is samengesteld uit een aantal gesprekken die hij met journalist Frank Timmers van Tubantia had en eerder in 2015 in die krant is gepubliceerd.


Externe links


Aangemaakt 1 mei 2020


Koop nu

Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!