Moderne Wetenschap in de Bijbel
Auteur: Ben Hobrink

Samenvatting

Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudheid. Hoewel historische en controleerbare feiten slechts terloops worden genoemd, getuigen ze van een diep wetenschappelijk inzicht. Hoe is die kennis in de Bijbel terechtgekomen? Een fascinerende vraag!

Bioloog Ben Hobrink laat in zijn uitvoerig gedocumenteerde boek onomstotelijk zien dat de Bijbel kennis bevat die de wetenschap duizenden jaren vooruit is. Toepassing daarvan had miljoenen mensen het leven kunnen redden, zoals bij de epidemieën van melaatsheid, pest en cholera. Ook nu zou deze kennis talloze ziektegevallen kunnen voorkomen, zoals hart- en vaatziekten en geslachtsziekten.

Zelden werd zo'n breed scala aan wetenschappelijke kennis uit de Bijbel op leesbare wijze bijeengebracht en toegelicht. Omdat veel van die kennis menselijkerwijs niet te weten viel, moet er indertijd een grote Auteur achter de vele auteurs van de Bijbel hebben gestaan. Tot die conclusie leidt het boek dat u nu in handen hebt.

Drs. Ben Hobrink heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Moderne Wetenschap in de Bijbel
Auteur Ben Hobrink
Uitgever Gideon
Jaar Verschenen 2010
Taal
Pagina's pp. 360
ISBN139789060679012
Onderwerp Aarde (plat vs. rond), Archaeopteryx, Ark (Noach), Astronomie, Besnijdenis, Bestialiteit, Bloed (eten), Dieren (onrein), Dieren (rein), Dromedaris / Kameel, Edom, Geslachtsziekten, Haas, Hethieten, Hygiene, Kinderoffer, Klipdas, Hyrax, Landbouw, Latrine, Toilet, Melaats, Onvruchtbaarheid, Orion, Pestilentie, Pleiaden, Quarantaine, Sidon (plaats), Sprinkhanen, Sterren, Tyrus, Vleermuis, Vogels, Waterkringloop, Zeestromen, Zondvloed

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!